Dit soort shots is altijd erg dramatisch. De combinatie van felle zon, witte sneeuw en snelle actie maakt de belichting vaak lastig.

Dit soort shots is altijd erg dramatisch. De combinatie van felle zon, witte sneeuw en snelle actie maakt de belichting vaak lastig. Maar als ze werken, werken ze goed.

De skiër krijgt de nodige ruimte, en de actiepose is geslaagd. Wat detailkritiek: we zien een vreemde witte vlek onderaan op een van de ski’s, is dat flare van een verdwaalde sneeuwvlok? Iets meer invulflits had het beeld nog dramatischer kunnen maken.

Ik heb de skiër in nabewerking wat selectief opgelicht om de foto levendiger en sprekender te maken. Je zou de foto ook nog wat kunnen bijsnijden.

Beoordeeld door Shoot-medewerker Rob Mitchell (www.stillmation.com)

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.