Het slimme gebruik van een groot diafragma zet de verhouding tussen fotograaf en onderwerp in deze foto netjes in de verf.

Het slimme gebruik van een groot diafragma zet de verhouding tussen fotograaf en onderwerp in deze foto netjes in de verf.

De aandacht gaat naar de ogen, en ondanks wat onscherpte als gevolg van camerabeweging worden we door het beeld aangetrokken en vragen we ons af wat die jongen denkt. Waarom staat hij daar zo?

De nabewerking heeft de foto wat grungy gemaakt, waarschijnlijk om meer het gevoel van de 'straat' op te roepen. Misschien wat té veel: het wit van de ogen lijkt te helder in vergelijking met de rest van het beeld, het doet wat onnatuurlijk aan. Ik heb nog wat meer gecropt om het beeld nog dramatischer te maken.

Beoordeeld door Shoot-medewerker Rob Mitchell (www.stillmation.com)

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.