Wil je bewijzen dat je ook met je smartphone of compactcamera prima sfeerplaten kunt maken op de zomerfestivals? Of zelfs foto's van de artiesten? Stuur ze naar Shoot.

Misschien heb je het Shoot-verhaal gelezen over concertfotografie en hoe moeilijk het is voor fotografen om toegang te krijgen.

Wil je bewijzen dat je ook met je smartphone of wél toegelaten compactcamera prima sfeerplaten kunt maken? Of zelfs foto's van de artiesten? Doe dan mee aan deze oproep.

Maak deze zomer een foto op een van de onderstaande Nederlandse en Belgische festivals en stuur hem naar Shoot magazine. Dat doe je via het kanaal Upload op deze site. De vijf beste foto's worden in de nazomer eervol gepubliceerd in de onlinerubriek Oordeel.

Je maakt extra kans als het je lukt de artiesten goed op de foto te krijgen. Dus kidnap Lana Del Rey op Rock Werchter, tackle Lenny Kravitz (foto) op Bospop of verleid Sting op TW Classic.

Het spreekt voor zich dat persfotografen met een officiële fotopas niet aan deze opdracht meedoen. Dus foto's van camera's met verwisselbare lenzen, die de gewone bezoeker niet mee mag nemen, worden in dit geval niet beoordeeld. Vermeld erbij welke camera je hebt gebruikt en op welk festival je bent geweest. Kies bijvoorbeeld uit:

  • TW Classic, 23 juni Werchter. Met Sting, Lenny Kravitz, Kaiser Chiefs, Amy MacDonald, The Scabs.
  • Rock Werchter, 28 juni t/m 1 juli. Met o.a. Red Hot Chili Peppers, The Cure, dEUS, Mumford & Sons, Wolfmother, Lana Del Rey.
  • Rockin' Park, 30 juni Nijmegen. Met Snow Patrol, Elbow, dEUS, Selah Sue.
  • Bospop, 7-8 juli in Weert. Met Lenny Kravitz, Alanis Morissette, Tom Jones, Patti Smith, Wolfmother, The Cult.
  • Pukkelpop, 16-18 augustus. Met o.a. Foo Fighters, The Stone Roses, The Black Keys, Goose.


Inzenden vóór 1 september 2012 kan hier. Kies daarbij de optie 'Oordeel'.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/17/119652_2.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/17/119652_1.jpg” caption=”Lenny Kravitz is deze zomer te zien op TW Classic in Werchter en op Bospop in Weert. (foto: Pixonstage, Sergio Boutkan)||Stuur jouw festivalfoto naar Shoot voor de rubriek Het oordeel van… (Pixonstage, Sergio Boutkan)”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.