Je zou dit bijna de typische strobist-foto kunnen noemen, met een redelijk harde lichtbron die vrij hoog staat en een schril contrast vormt met de donkere omgeving.

Je zou dit bijna de typische strobist-foto kunnen noemen, met een redelijk harde lichtbron (losse glotser) die vrij hoog staat en een schril contrast vormt met de donkere omgeving.

Een stijl die heel mooi kan zijn als de foto dramatiek en de nodige punch uitstraalt. En dat is nu net wat deze foto wat mist: hij mist karakter, we voelen geen drama.

Het lage standpunt is misschien goed gekozen, maar waarom de persoon zo centraal plaatsen in de foto? Zet die persoon aan de linkerzijde in de foto en laat hem wegkijken van de camera in de verte. Zo creëer je een spanningsveld en word je als kijker nieuwsgierig: waar kijkt die persoon naar?

Combineer dit met wat extra contrast en saturatie in je beeld, en je krijgt een totaal ander resultaat. Technisch qua licht dus zeker niet slecht gedaan, maar er is te weinig aandacht besteed aan het verhaal achter deze foto.

Beoordeeld door Michel Engelen (www.atmikes.eu) en Peter Nackaerts (www.fotobedrijf.be). Samen vormen zij het duo achter veelbezochte workshops over fotografie (www.strobistworkshops.be).

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.