Foto's van kunstwerken zijn meer een registratie van het werk van iemand anders dan een eigen creatieve uiting.

Persoonlijk zijn wij geen grote fan van foto’s van kunstwerken. Zulke foto’s zijn meer een registratie van het werk van iemand anders dan een eigen creatieve uiting.

Deze foto kan best wat extra licht gebruiken, nu is hij wat donker. Het meest storende is de gele kleurzweem. Door de witbalans aan te passen kan je ervoor zorgen dat de originele kleuren beter tot hun recht komen. Qua beeldopbouw is de foto zeker niet slecht; mits je de witbalans corrigeert, is dit een goede foto voor een catalogus.

Beoordeeld door Michel Engelen (www.atmikes.eu) en Peter Nackaerts (www.fotobedrijf.be). Samen vormen zij het duo achter veelbezochte workshops over fotografie (www.strobistworkshops.be).

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.