Een leuk moment gevangen van twee apen. Ook qua compositie zit dit beeld mooi in elkaar.

Een leuk moment gevangen van deze apen. De scherpte in de foto ligt ook zeer goed op het oog van de voorste aap met een lichte onscherpte op het tweede aapje.

Waarschijnlijk had een kleiner diafragma (f/8 bijvoorbeeld) ook nog wat extra scherpte gegeven op de tweede aap. Omdat je een teleobjectief gebruikt en de afstand tussen het onderwerp en de achtergrond groot genoeg is, was de achtergrond daarbij toch onscherp gebleven.

Ook qua compositie zit dit beeld mooi in elkaar en je geeft genoeg ademruimte in de kijkrichting van de voorste aap. Al bij al een heel mooie foto waar ook het licht zeer goed werkt; misschien had iets meer saturatie en warmere kleurtemperatuur het geheel wat warmer kunnen maken.

Beoordeeld door Michel Engelen (www.atmikes.eu) en Peter Nackaerts (www.fotobedrijf.be). Samen vormen zij het duo achter veelbezochte workshops over fotografie (www.strobistworkshops.be).

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.