Een zonsondergang scoort altijd, al was het maar door het warme gevoel dat je ervan krijgt.

Een zonsondergang scoort altijd, al was het maar door het warme gevoel dat je ervan krijgt.

De belichting van de foto is heel goed en mooi gedaan, maar als totaalbeeld worden we er warm noch koud van. Ook de achtergrond is vrij wazig door de diafragmakeuze van f/5.6.

In dit geval hadden we liever scherpte van voren tot achteren in de foto gezien. Een diafragma van f/11 of kleiner (waardoor je waarschijnlijk op statief moet werken omdat de sluitertijden te lang worden) was dus een iets betere keuze geweest.

Qua kleurtemperatuur vinden we de foto in zijn geheel iets te warm. Door hem iets kouder te zetten, blijft je ondergaande zon toch een heerlijk warm gevoel geven, maar ga je een kouder kleureffect krijgen op je water, wat mooi contrasteert. De foto mag ook nog een tikkeltje extra contrast krijgen, dat creëert meer diepte in het geheel.

Beoordeeld door Michel Engelen (www.atmikes.eu) en Peter Nackaerts (www.fotobedrijf.be). Samen vormen zij het duo achter veelbezochte workshops over fotografie (www.strobistworkshops.be).

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/14/118683_1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/14/118683_2.jpg” caption=”Nikon D3000s, f/5.6, 1/160, ISO 200, 185 mm (aangepaste versie). (Foto: Ivan Verwerft)||Nikon D3000s, f/5.6, 1/160, ISO 200, 185 mm (originele versie). (Foto: Ivan Verwerft)”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.