Een foto van een jongedame en natuurlijk licht, genomen op een moment van de dag dat de zon heel hard licht geeft.

Een foto van een jongedame en natuurlijk licht, genomen op een moment van de dag dat de zon heel hard licht geeft.

Altijd een moeilijke en zeer gevaarlijke opgave. Maar op dat vlak heeft de maker het goed gedaan, door niet de fout te maken om met de zon in de rug te fotograferen, maar toch een standpunt te kiezen waardoor de harde schaduwval geen storende elementen op het model strooit.

Ook qua beeldopbouw is het beeld best geslaagd. De overbelichte partijen in de achtergrond eisen echter de aandacht op, net zoals de buis van de leuning die net achter het hoofd van het model doorloopt. Door een ander, lager standpunt te kiezen en een nog groter diafragma kan je al veel van deze zaken onder controle krijgen.

Advertentie

Door in nabewerking wat te spelen met de kleurverzadiging en een vignet (donkere rand) aan te brengen, richt je de aandacht nog meer op de jongedame.

Beoordeeld door Michel Engelen (www.atmikes.eu) en Peter Nackaerts (www.fotobedrijf.be). Samen vormen zij het duo achter veelbezochte workshops over fotografie (www.strobistworkshops.be).

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.