Een leuk groothoekeffect en een zeer goede oefening in het gebruik van scherptediepte.

Een leuk groothoekeffect en een zeer goede oefening in het gebruik van scherptediepte.

Jammer dat je nu met een rechte lijn werkt midden in de foto, wat minder interessant is. Had je een stapje naar links gezet en de palen gebruikt om diagonalen te krijgen in je beeld, dan werd het geheel interessanter.

Nog beter ware het om op een later tijdstip terug te keren en de foto te maken met strijklicht in plaats van de zon die nu vanuit de linkerzijde van de fotograaf komt. Het strijklicht had ook voor veel meer detaillering gezorgd in het zand zelf.

De omzetting naar zwart-wit mag veel meer contrast hebben, dat zorgt voor een veel pittiger resultaat.

Beoordeeld door Michel Engelen (www.atmikes.eu) en Peter Nackaerts (www.fotobedrijf.be). Samen vormen zij het duo achter veelbezochte workshops over fotografie (www.strobistworkshops.be).

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/14/118677_1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/14/118677_2.jpg” caption=”Olympus E-450, f/4, 1/2.000, ISO 100, 14 mm (aangepaste versie). (Foto: Guido Proost)||Olympus E-450, f/4, 1/2.000, ISO 100, 14 mm (originele versie). (Foto: Guido Proost)”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.