SmugMug is bedoeld voor professionele fotografen. Of tenminste voor wie hoopt wat geld te verdienen met zijn beelden. De site heeft alles aan boord om munt uit je foto's te slaan.

SmugMug is bedoeld voor professionele fotografen. Of tenminste voor wie hoopt wat geld te verdienen met zijn beelden. De site oogt mooi, is gebruiksvriendelijk en heeft alles aan boord om munt uit je foto's te slaan.

Dat kost je trouwens niet veel moeite: het commerciële gedeelte is volledig geautomatiseerd.

Met fijnmazige instellingen stel je de prijzen op de verschillende afdrukgroottes in. Bezoekers van SmugMug kunnen prints bestellen van foto’s of beelden digitaal downloaden, bijvoorbeeld om te gebruiken in drukwerk. Het zal dan ook niet verbazen dat SmugMug de oorspronkelijke fotobestanden bijhoudt, en niet de verkleinde versies.

Advertentie

Geen opslagbeperking
De interface van SmugMug zit goed in elkaar. Ook positief: je hoeft niet na te denken over hoeveel opslagruimte je nog hebt, want je mag een ongelimiteerd aantal foto’s uploaden. Bij duurdere abonnementen is er zelfs geen beperking op video, toch opmerkelijk. De professionele insteek van SmugMug merk je ook aan de prijs.

Voor een basisabonnement betaal je minstens 40 dollar per jaar. Voor 60 dollar koppel je een eigen domeinnaam aan je account, handig voor wie geen zin heeft om zelf een site te bouwen. Wil je ook foto’s via de site verkopen, dan dien je het Pro-abonnement van 150 dollar per jaar aan te schaffen.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.