Op de vooravond van de CES-beurs in Las Vegas stelt Samsung de NX10 voor. Deze digitale camera past in het rijtje 'hybride' camera's zoals de Panasonic GF1 en de Olympus PEN.

Op de vooravond van de CES-beurs in Las Vegas stelt Samsung de NX10 voor. Deze digitale camera past in het rijtje ‘hybride’ camera’s zoals de Panasonic GF1 en de Olympus PEN: een grotere beeldsensor dan een compactcamera en verwisselbare lenzen, maar compacter dan een spiegelreflexcamera.

Samsung had al op de Photokinabeurs in 2008 laten verstaan dat het aan een hybride camera werkte, en kon in 2009 op de PMA-beurs al een dummy tonen. Maar nu is de NX10 er echt. Hij bevat een CMOS-beeldsensor in APS-C-formaat met 14,6 miljoen pixels. De sensor is groter dan de Micro Four Thirds-sensor die Panasonic en Olympus gebruiken, en Samsung biedt ook net iets meer megapixels dan die merken.

De NX10 gebruikt verwisselbare lenzen in een nieuwe lensvatting. Bij de lancering zijn de 18-55 mm kitlens, een 55-200 mm zoom en een lichtsterk 30 mm-objectief verkrijgbaar.

Advertentie

Om je onderwerp in beeld te nemen heb je twee opties: het 3 inch grote AMOLED-scherm achter op de camera, of de elektronische zoeker (EVF) op de plaats waar je bij een reflexcamera de optische zoeker zou verwachten.

De Samsung NX10 is vanaf april verkrijgbaar voor een adviesprijs van 649 euro in combinatie met de kitlens. 

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2010/01/samsung_nx10_frontside1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2010/01/samsung_nx10_back.jpg” caption=”De NX10 gebruikt verwisselbare lenzen met een door Samsung ontwikkelde lensvatting.||De NX10 bevat een 3 inch AMOLED-scherm en een elektronische zoeker.”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.