Sony brengt drie nieuwe digitale reflexcamera's in zijn Alpha-reeks uit. De A230, A330 en A380 zijn compacte en gebruiksvriendelijke toestellen voor de beginnende fotograaf.

Sony brengt drie nieuwe digitale reflexcamera’s in zijn Alpha-reeks uit. De A230, A330 en A380 zijn compacte en gebruiksvriendelijke toestellen die de beginnende fotograaf op pad helpen. Een nieuw grafisch menusysteem toont bijvoorbeeld de verhouding tussen sluitersnelheid en diafragma.

De camera’s bevatten een CCD-beeldsensor met 10,2 megapixel (A230 en A330) of 14,2 megapixel (A380). De ingebouwde SteadyShot-beeldstabilisatie compenseert bewegingen van de camera tijdens het fotograferen, ongeacht welke lens je gebruikt. Het 2,7-inch lcd-scherm kan op de A330 en A380 uitgeklapt worden. Op die twee laatste camera’s kan je ook Live View gebruiken om je onderwerp in beeld te nemen. Opvallend is dat Sony je de keuze geeft om in plaats van een Memory Stick Pro Duo een SD/SDHC-geheugenkaartje te gebruiken.

Samen met de nieuwe Alpha-camera’s toonde Sony ook nieuwe lenzen met de Alpha-lensvatting. Daarbij zien we een 30mm macrolens met maximaal diafragma f/2.8 en een 50mm objectief met maximaal diafragma f/1.8. Met de HVL-F20AM krijgt het Alpha-systeem ook een compacte en lichte opzetflitser.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.