Goed nieuws voor wie een groothoeklens zoekt voor een Nikon-camera: met Nikons nieuwste objectief zie je de wereld nog breder.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Goed nieuws voor wie een groothoeklens zoekt voor een Nikon-camera: met Nikons nieuwste objectief zie je de wereld nog breder.

De AF-S DX NIKKOR 10-24mm F/3.5-4.5G ED geeft een nog grotere beeldhoek dan zijn voorganger, die van 12 tot 24mm zoomt. Het nieuwe objectief is alleen geschikt voor Nikon-camera’s met een sensor in DX-formaat, en geeft daarop een bereik van 15 tot 35mm in 35mm-equivalent.

Dankzij de Silent Wave Motor kan het objectief ook worden gebruikt met modellen zonder ingebouwde motor, zoals de D40 en de D60. Door het IF-systeem (interne scherpstelling) verandert de lengte niet tijdens het scherpstellen. Het nieuwe objectief gaat 849 euro kosten.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.