Lagen of layers? Healing Brush Tool of retoucheerpenseel? Deze en andere Photoshop-termen bestaan zowel in het Engels als het Nederlands. Uitgeverij Easy Computing is zo vriendelijk geweest om de twee woordenlijsten (Engels-Nederlands en Nederlands-Engels) op te nemen in het boek 'Creatief met Photoshop' en ze ook online te publiceren.

Lagen of layers? Healing Brush Tool of retoucheerpenseel? Deze en andere Photoshop-termen bestaan zowel in het Engels als het Nederlands. We hebben lang gediscussieerd over welke versie we in het magazine zouden gebruiken. Uiteindelijk lossen we het pragmatisch op: we gebruiken de taal van de Photoshop-versie die de auteur van het artikel gebruikt. Zo sluit de terminologie goed aan bij wat je op de screenshots ziet.

Heb je zelf een andere taalversie van Photoshop, dan kan je een tweetalige woordenlijst gebruiken om het equivalent van een term in de andere taal op te zoeken. Uitgeverij Easy Computing is zo vriendelijk geweest om de twee woordenlijsten (Engels-Nederlands en Nederlands-Engels) uit het boek ‘Creatief met Photoshop’ online te zetten. Je kan deze woordenlijsten gratis downloaden bij Easy Computing.

Het boek van Joke Beers-Blom is een waardevolle inleiding op Photoshop. Het legt de basisbegrippen en de werking van de gereedschappen helder uit. Het tweede deel bevat creatieve workshops waarin je de mogelijkheden van Photoshop leert gebruiken.

Joke Beers-Blom, Creatief met Photoshop. 365 pagina’s, 39,95 euro. ISBN 9789045644721

 

Het boek 'Creatief met Photoshop' van Joke Beers-Blom (Easy Computing) is een waardevolle inleiding op Photoshop.

 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.