Equilibre © Sarah Lowie

Sarah Lowie - SIXMILLE is van 3 juni tot 24 september 2023 te bezichtigen in het Musée de la Photographie te Charleroi.

Zesduizend is de postcode van Charleroi. De oude Belgische industriestad wordt ook ‘de zwarte stad’ genoemd. Charleroi zit onder een laag steenkoolstof en is bijzonder, vreemd, ongemakkelijk. Een kleine stad waar bijna iedereen elkaar kent. En daar kwam ik dan aan, uit de buitenwereld. Ik ontdekte een boeiende wereld, een totaal ander universum dan wat ik kende. Ze hadden me laten komen, omdat ze wisten dat ik fotograaf was. Ik ben het weekend daarna teruggekeerd en dat daarna ook… En dan telkens wanneer ik kon. Ik begon met hen samen te leven. Hun routines te volgen, hun intieme wereld te betreden. En hun dagelijkse leven is dat van mij geworden. Ik ben een van hen geworden. Ze zijn mijn familie geworden. Een wereld die bestaat uit feesten, gelach, leugens, twisten, problemen, opwinding, dromen en spot, alcohol… Een wereld die is opgebouwd rond het nu. We genieten van het leven, voluit. Een Afrikaanse mentaliteit op Europees grondgebied. Een veel authentiekere wereld dan de wereld die ik voordien kende. Intens. Een die instincten aanwakkert, die je laat kennismaken met adrenaline. Een wereld die jouw werkelijkheid in een ander perspectief plaatst. Er is een romance opengebloeid tussen mij en een van hen: Django. Ondergedompeld en overrompeld door zoveel dingen… stel ik jullie voor: de rappersgroep Madil City Gang.

Biografie

De kunstenares is geboren in Charleroi en studeerde fotografie aan de Kunsthogeschool ‘Le 75’ in Brussel. Ze voltooide haar opleiding in diezelfde school in de richting meervoudige gedrukte beelden (zeefdruk, gravure, lay-out van boeken). Ze maakte haar eerste werk SIXMILLE, dat ze zelf uitgaf. SIXMILLE werd verschillende keren getoond, onder andere bij Contretype (België) en in La Médiatine (België) – waar haar de prijs Laureaat van de Stad Brussel werd toegekend –, op Boutographies (Frankrijk) en op de Nachten van de fotografie van Essaouira (Marokko) – waar ze een speciale vermelding kreeg. Haar tweede project, het chronologische vervolg op SIXMILLE: Chaque jour, je suis avec toi, werd tentoongesteld in de Centrale For Contemporary Art (België). Sarah heeft een uitgesproken voorkeur voor sociale en intieme onderwerpen die haar persoonlijk raken. Ze is stichtend lid van de vzw La Nombreuse (Brussel) sinds 2020. Deze jaren wordt haar werk onder andere gepubliceerd in diverse magazines zoals The Word (BE), Burn Magazine (USA), Medor (BE), Wilfried (BE) enz.

Van 3 juni tot 24 september 2023

Advertentie

Musée de la Photographie
Av. Paul Pastur 11
6032 Charleroi, Belgium
www.museephoto.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in