Mavic 3

Hoewel er heel wat professionele drones te koop zijn, moet je nooit de kracht onderschatten van consumentenproducten. Bekijk deze beelden maar eens, geschoten met een DJI Mavic!

De DJI Mavic 3-serie drone beschikt over twee camera’s: een 20-megapixel camera, aangedreven door Four Thirds CMOS-sensor en een 12 MP 1/2 “CMOS-sensor met groothoeklens. De prosumer-drone heeft een batterijduur van maximaal 46 minuten en een stevige constructie. Hoe stevig? Stevig genoeg om barre omstandigheden te doorstaan. DJI lanceerde samen met 8KRAW FILMS een Mavic 3 vanaf het hoogste punt op aarde: de Mount Everest.

Spektakelfilm

De video toont het filmteam, die klimmend en klauterend de besneeuwde bergtoppen beklimmen. Let ook vooral op de stalen bruggen waarover de bergbeklimmers moeten lopen! Deze zenuwslopende beelden worden afgewisseld met beelden die de Mavic 3 heeft opgenomen vanuit de lucht. Je ziet de drone met tussenpozen op dezelfde hoogte vliegen als de wolken, over de talrijke gletsjers. Op een bepaald moment bereikt de drone een piekhoogte van 9.232,86 meter. Deze beelden geven een nooit-eerder vertoond perspectief van dit unieke stukje aarde.

Barre omstandigheden

Niet alleen de bemanning had het zwaar (de ijle lucht heeft een dichtheid van 1/4 in vergelijking met de lucht op zeeniveau). De Mavic 3 presteerde ook bij temperaturen die ver onder de norm van -10º C lagen. Zoals de gebruikershandleiding aangeeft, voldoen de 5000 mAh LiPo Intelligent Flight-batterijen niet aan ‘de standaard bedrijfstemperatuur voor militaire toepassingen (-55° tot 125 ° C), die vereist is om grotere omgevingsvariabiliteit te doorstaan.’ Je zou je bijna afvragen of DJI speciale batterijen heeft gemaakt voor deze missie.

Advertentie

Let wel: de DJI Mavic 3 zit in de duidelijke bovenklasse van de consumentendrones en is een prosumer-model te noemen. De prijzen beginnen bij iets minder dan 2.000 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in