Roderik Henderson - Magic Hour (deelnemer SPA 2020)

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 8 oktober 2022 tot en met 29 januari 2023 de tentoonstelling BACK HOME, met nieuw werk van acht professionele fotografen die genomineerd zijn voor de Somfy Photography Award 2022.

Bij de opening van de groepstentoonstelling worden de twee winnaars van de Europese fotografiewedstrijd bekendgemaakt. Het thema van de wedstrijd was Thuis, geïnspireerd door de wereldwijde pandemie in 2020 en 2021. Slapen, eten, werken, vrijetijdsbestedingen en zelfs vakanties werden in de huislijke omgeving genoten, ieder op zijn eigen manier. Maar wat betekent het voor ons om ’thuis’ te zijn, hoe herinneren we ons dat later? Of om geen huis te hebben dat veiligheid biedt. Hoe ervaren mensen het gevoel van ’thuis’ en hoe kunnen we dat overbrengen in relatie tot ons welzijn, bescherming en comfort? Hoe voelt ’thuis’, wat gebeurt daar en hoe ziet het eruit?

Somfy Photography Award 2022

Aan de Somfy Photography Award 2022 is een eerste prijs van € 15.000,- verbonden en een tweede prijs van € 10.000,-. De vakjury bestaat uit Bene Taschen (galeriehouder in Keulen), Roos Schouw (hoofdredacteur Focus Magazine), Paul Kooiker (fotograaf), André Terlingen (vormgever en fotograaf), Huub Koene (initiator Award) en Erik de Jong (directeur Fotomuseum aan het Vrijthof).

Deelnemers

Tot de deelnemende fotografen behoren Jérémy De Backer (FR), Popel Coumou (NL), Nathalie Daoust (CAN), Chantal Heijnen (NL), Viktor Hübner (DE), Bas Losekoot (NL), Petra Noordkamp (NL) en Fab Rideti (FR). De finalisten hebben het actuele thema BACK HOME verwerkt tot een fotoserie en krijgen in het museum ieder een eigen ruimte ter beschikking om de serie te presenteren.

Advertentie

Over Somfy

Somfy is een mondiaal opererende onderneming en biedt een breed scala aan innovatieve en duurzame technologische oplossingen voor een comfortabele en veilige woonomgeving. De tweejaarlijkse fotografieprijs is een Nederlands initiatief waarmee op een inspirerende en creatieve manier de ontwikkeling van fotografie internationaal wordt gestimuleerd. 

Informatie over de expositie

BACK HOME is van 8 oktober 2022 tot en met 29 januari 2023 te zien in Fotomuseum aan het Vrijthof.

Adresgegevens:

Fotomuseum aan het Vrijthof
Vrijthof 18
6211 LD Maastricht
Website: www.fotomuseumaanhetvrijthof.nl

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in