Galerie Persoon presenteert van 5 november tot en met 17 december 2022 foto's van de Belgische fotograaf Robby Bolleyn, waarin hij je laat kennismaken met Afrika zoals hij dat ervaart.

De hang naar Afrika

Afrique Sauvage is een solo-expositie van Robby Bolleyn, waarin je dertig gracieuze, indringende portretten van inwoners en wilde dieren ziet in stemmig zwart-wit. Door de serene kleurstelling komt het authentieke Afrika op indringende wijze over. Voor deze expositie maakte Bolleyn een selectie beelden die voor hem het pure Afrika symboliseren. Ieder jaar trekt hij daar enkele maanden rond, samen met zijn vrouw Marleen. Zo beleven ze de inwoners, de woeste natuur en de samenhang van mens en dier op een unieke wijze. Hierbij zie je geleefde portretten van verschillende stammen, van Swahili vissers met verweerde koppen tot inheemse schoonheden uit Zanzibar. Daarnaast kom je oog in oog met de cheetah, leeuw, olifant en zebra. Met veel oog voor detail en traditie brengt de fotograaf een ode aan het ruige Afrika, zijn Afrika.

Over Robby Bolleyn

Robby Bolleyn (Antwerpen, 1966) heeft een opleiding marketing, natuureducatie en fotografie voltooid. Hierna was hij als Office Manager werkzaam bij het Wereld Natuur Fonds. Hij volgde uiteindelijk zijn hart en werd professioneel fotograaf. Sinds 2011 woont Bolleyn op een Bourgondische boerderij in Frankrijk. Het autonome werk van de beeldend kunstenaar is gepresenteerd in galeries en op kunstbeurzen als de Affordable Art Fair Hampstead in Londen, Art Breda, KunstRAI, PAN Amsterdam en Rotterdam Contemporary.    

Galerie Persoon is gevestigd op Domein Oogenlust in het Brabantse Eersel.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in