Find Your Clitoris II, 2017 © Charlotte Abramow

Charlotte Abramow presenteert met Volle Petrol haar eerste solotentoonstelling in België, en laat daarmee zien hoe de nieuwe en dynamische generatie de wereld aanschouwt.

In de expositie komt duidelijk de surrealistische invloed naar voren. Haar liefde voor Magritte, die haar de kracht van het beeld laat ontdekken, schijnt zichtbaar door in haar foto’s. Charlotte Abramow richt zich vooral op thema’s die haar nauw aan het hart liggen, zoals de voorstelling van vrouwenlichamen, kritiek op hun hyperseksualisering en hun herovering. Het werk van Charlotte Abramow stelt de seksualisering van het lichaam aan de kaak en viert tegelijk een ode aan de vrije en zelfstandige vrouw.

Van Vlaamse bodem

De Belgische fotografe (Brussel, 1993, nu woon- en werkzaam in Parijs) toont een poëtische en metaforische visie van de mens, door de mens te koppelen aan de uitdagingen waarmee wij in onze maatschappij geconfronteerd worden. Via de feministische bril van deze kunstenares kan iedereen de dagelijkse en intieme problematieken van vrouwen aanschouwen.

Over Volle Petrol

Met het lichaam als uitgangspunt presenteert de tentoonstelling zowel iconische als meer recente beelden uit de 10-jarige carrière van de kunstenares. De Belgische identiteit van Charlotte Abramow loopt hier als een rode draad doorheen, evenals het absurde en de zelfspot waarmee haar werk doorvlochten is.

Advertentie

Charlotte Abramow: Volle Petrol is van 9 september tot en met 17 december te zien op de tweede verdieping in Hangar.

Adresgegevens:

Hangar
Kasteleinsplein 18
1050 Brussel
Hangar.art

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in