Leila Jeffreys, Seisa, palm cockatoo, Adelaide Zoo, Australia, 2012 © Leila Jeffreys

Na Toulouse (3 juni – 21 augustus) is nu Hangar in Brussel aan de beurt voor de tentoonstelling Des oiseaux, samen met de publicatie van het 13e boek in de collectie, dat gewijd is aan het werk van Roger Ballen.

Vanuit zijn grote belangstelling voor natuur en wetenschappen lanceerde Xavier Barral in 2018 de collectie Des oiseaux: een unieke verzameling fotos, die werden gebundeld in een boekenserie (Éditions Xavier Barral). De fotoseries zijn een eerbetoon aan alle vogels in de wereld – in onze steden, maar ook in afgelegen gebieden – bekeken door de eigenzinnige lens van fotografen. De boeken werden gepubliceerd door het team van Atelier EXB, dat de uitgeverij heeft overgenomen na het overlijden van Xavier Barral (1955 – 2019). De voorstelling van het 13e boek in de reeks, gewijd aan Roger Ballen, vindt in september 2022 plaats in Hangar.

Roger Ballen, Atlas, 2020. Hahnemühle Fine Art Matt / Piezographie, 91×91 cm. © Roger Ballen

Roger Ballen en de vogels

Voor de collectie Des oiseaux maakte Roger Ballen een nieuwe serie foto’s. In werelden vol graffiti, tekeningen, schaduwen en fragmenten, spelen zich vervreemdende verhalen af die onze kijk op de wereld op de proef stellen. De vogels van Roger Ballen balanceren op de grens tussen fantasie en drama en zetten jouw idee van de werkelijkheid op losse schroeven.

Over de expositie

Hangar heeft een fraaie collectieve tentoonstelling opgezet van Atelier EXB. Het is een co-productie van Hangar en Le Château d’Eau (Toulouse – FR). In deze collectieve tentoonstelling zien we 13 fotografen van 10 verschillende nationaliteiten. Hierdoor krijg je een fantastische blik op de creatieve kijk van de verschillende fotografen, van de vervreemdende visie van Roger Ballen tot de romantische kijk van Michael Kenna of de kleurrijke portretten van Leila Jeffreys, zonder de grafische effecten van Graciela Iturbide of de strakke kadrering van Paulo Pellegrin te vergeten.

Advertentie

Tentoonstelling: 9 september tot en met 17 december

Adres:
Hangar
Kasteleinsplein 18, 1050 Brussel
Website: Hangar.art

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in