© Cris Toala Olivares

Documentairefotograaf Cris Toala Olivares kwam in 2014 in aanraking met een vulkaanuitbarsting. Vanaf dat moment is hij verkocht: aan de natuurkracht, maar ook vooral aan de impact daarvan op de mensheid.

In 2014 barstte de vulkaan Tungurahua in Ecuador uit – en fotograaf Cris Toala Olivares was erbij. Hij zag de enorme natuurkrachten die vrijkwamen, maar ook de impact op de omwonenden. Mensen die al generaties lang op de vruchtbare flanken leefden werden gedwongen te vertrekken, iets dat ze ondanks het dreigende gevaar slechts met grote tegenzin deden. En dat greep de documentairefotograaf enorm aan.

Het heetst van de strijd

Cris besloot te onderzoeken welke verschillende relaties mensen hebben met vulkanen. Hij bezocht 13 vulkanen, van IJsland tot Indonesië en van Italië tot zelfs de uitgedoofde Zuidwal vulkaan in de Nederlandse Noordzee. Daar sprak hij met de bewoners die leefden van, naast en onder de vulkaan. De interviews, foto’s en verhalen groeiten uit tot het imposante boek Living with Volcanoes.

Over de fotograaf

Cris Toala Olivares is fotograaf, journalist en verhalenverteller. Hij is gespecialiseerd in grond- en luchtfotografie van natuurlijke en stedelijke omgevingen. De combinatie van fotograaf en journalist laat hem zijn onderwerp knap in beeld brengen, maar hij probeert zijn onderwerpen ook diepgaand te begrijpen. Na een aantal jaren te hebben gewerkt voor persbureaus, waaronder Reuters en Associated Press, richtte Toala Olivares zich op een onafhankelijke carrière. in 2014 bracht hij zijn eerste boek uit, The Amsterdam Canals. Op dit moment is hij zich aan het verdiepen in de natuur en landschappen, waaronder het effect van het getijdengebied van de Waddenzee.

Informatie

  • Living with Volcanoes, Cris Toala Olivares
  • Uitgeverij Terra
  • 320 pagina’s, Engelstalig
  • ISBN 978 90 8989 897 5
  • Prijs: 59,50 euro
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in