Africa Geographic 2022 Winning Photo Alex Brackx
© Alex Brackx

De Africa Geographic Photo Contest 2022 werd gewonnen door de Vlaamse wildlife-fotograaf Alex Brackx. Met zijn indrukwekkende inzending is hij tot hun Photographer of the Year 2022 verkozen.

Deze prestigieuze wedstrijd wordt georganiseerd door de travel & conservation organisatie Africa Geographic. 7389 fotografen zonden hun meest indrukwekkende foto’s in. Uit al die beelden werd de adembenemende foto van Alex Brackx als winnaar gekozen.

Alex schoot de foto in 2021, in het Maasai Mara National Park in Kenia. De foto kreeg de titel “Those last seconds”. Het beeld toont een Cheetah die een zebraveulen aanvalt, terwijl diens moeder een laatste poging lanceert om dit te verhinderen. Het is geen verhaal met een happy end, de moeder faalt in haar poging. 

Deze laatste seconden van het veulen, gecombineerd met de moederlijke reddingsactie en de hongerige Cheetah vormen een dramatisch beeld vol actie en adrenaline. Een indrukwekkend tafereel, dat prachtig in beeld is gebracht door de ervaren natuurfotograaf Alex Brackx. Het jurycommentaar luidde “The desperate battle for survival is etched on their faces, and a final goodbye between mother and child emphasises the raw emotional energy of the moment”. (“De wanhopige strijd om te overleven staat op hun gezicht gegrift, en een definitief afscheid tussen moeder en kind benadrukt de rauwe emotionele energie van het moment.”)

Advertentie

De uit Oostende afkomstige wildlife-fotograaf Alex Brackx is woonachtig in Gent en reist al jaren de wereld rond om de mooiste plekjes en dieren te vinden voor zijn natuur- en wildlifefotografie. Meer foto’s van Alex Brackx zijn te vinden op Instagram en op Facebook.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in