Gaëlle Henkens
Gaëlle Henkens & Roger Job

Gaëlle Henkens en Roger Job laten in Soleil Noir zien dat in het dagelijkse leven van de bevolking van de Camargue niet alles schittert.

In de Camargue schittert niet alles, en nog minder in het dagelijkse leven van de vrouwen en de mannen die haar bevolken. Dat is wat Gaëlle Henkens en Roger Job hebben ontdekt. Soleil Noir is een langetermijnwerk dat de twee fotojournalisten gedurende vier jaren in de Camargue maakten.

In deze periode dompelden zij zich onder in het dagelijkse leven van meerdere veehouders, fokkers van paarden en stieren, in families die niet enkel hun passie, maar ook hun angsten en hoop hebben doorgegeven. In meer dan 176 opnamedagen en een veelheid aan beelden probeerden de fotografen deze unieke cultuur te begrijpen en te vertellen.

Soleil Noir toont stijlvol een vreemde passie voor de stier, een unieke verering die niets te maken heeft met de Spaanse stierengevechten. Want in de Camargue doodt men de stier niet, men speelt met hem. Niet de man die rakelings langs hem strijkt, maar het dier is god.

Advertentie

Tot en met 15 mei
Musée de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11
6032 Charleroi
www.museephoto.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in