Michel Vanden Eeckhoudt
Bruxelles, 1979 © Michel Vanden Eeckhoudt

De zwart-witfoto’s van Michel Vanden Eeckhoudt bieden heel het gamma aan gevoelens, en bevatten geen politieke of moraliserende boodschappen.

Geen grandioze gebeurtenissen in de foto’s van Michel Vanden Eeckhoudt, geen politieke of moraliserende boodschappen. Wat je ziet zijn levensfragmenten, ogenblikken uit het dagelijkse leven, die zowel iets grappigs als iets triests kunnen inhouden. Elke foto vormt zo een kleine geschiedenis, een kroniek van de banaliteit.

Het zijn tedere beelden, soms pijnlijk, die twijfels en vragen achter­laten, die in het geheugen blijven hangen zoals een chanson met nostalgische accenten. De foto’s in grijstinten van Michel Vanden Eeckhoudt bieden heel het gamma aan gevoelens. Zijn fotografie registreert persoonlijke feestjes, een danser met de Taj Mahal als achtergrond, zijn zoon Nicolas die huppelt in een stadspark – gestolen ogenblikken in de flow van de dag die de fotograaf heeft kunnen bewaren.

Vanden Eeckhoudt overleed in 2015 en liet 13.000 gesorteerde negatieven achter. De tentoonstelling toont 250 door zijn vrouw Mary Van Eupen geselecteerde foto’s, waarvan de helft nog nooit gepubliceerd is.

Tot en met 15 mei
Musée de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11
6032 Charleroi
www.museephoto.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in