Zoé van der Haegen
Zoé van der Haegen, uit de serie ­Arbre-Troncs © Zoé van der Haegen

Arbres-Troncs vindt zijn oorsprong in de Kalmthoutse Heide waar fotografe Zoé van der Haegen regelmatig ging wandelen.

Zoé van der Haegen (1977) woont en werkt als fotografe en artieste in Brussel. Na haar studies Politieke Wetenschappen en haar werk als coördinatrice in de sociale sector, verandert zij van richting en behaalt in 2011 een Master in de Fotografie aan La Cambre (ENSAV).

Arbres-Troncs vindt zijn oorsprong in het gebied waar de fotografe regelmatig ging wandelen, de Kalmthoutse Heide in de Antwerpse Kempen. Branden en een ontbossingspolitiek van de pijnboombossen transformeerden de toenmalige weelderige natuur in een woestijnachtig landschap met silhouetten van uitgeholde bomen. Dat levert in eerste instantie een louter fotografische fascinatie op. Maar daarna verknipt ze haar foto’s met een schaar om er de verticale vormen van de boomstronken en stukken schors uit te halen. De fragmenten assembleert ze vervolgens tot een veelheid aan nieuwe combinaties.

Tot en met 15 mei
Musée de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11
6032 Charleroi
www.museephoto.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in