© Ben Vulkers

Ben Vulkers maakte een fotoreportage over het leven van vader en zoon Klei, die gezamenlijk een melkveehouderij met 135 koeien hebben.

Ben Vulkers (1960) volgde de opleiding audiovisuele vormgeving aan de Kunstacademie in Kampen waar hij in 1985 afstudeerde.
In maart 2020 begon hij met een fotoreportage over het leven van vader en zoon Klei. Zij hebben gezamenlijk een melkveehouderij met 135 koeien in Zwolle-Noord. Hun perspectieven worden daar letterlijk en figuurlijk bepaald door de voorbijrazende drukte op de A28, de naburige zandwinning en de aanleg van het nieuwe klaverblad op hun land. Daarbij speelde ook de bedrijfsovername van vader op zoon, een voor alle partijen ingrijpend proces.

De serie groeide gedurende het afgelopen jaar gestaag door. Om de paar weken was Vulkers een dag op hun erf en volgde intuïtief wat er zich afspeelde. In maart 2021 maakte hij de voorlopig laatste foto. Een 26-tal werken in zwart-wit is het resultaat; een reportage over perspectieven, begrenzing, liefde en rentmeesterschap.

Tot en met 31 december
Fotogalerie Objektief
Walstraat 33
7511 GE Enschede
www.fotogalerie-objektief.nl

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in