Heleen Peeters
© Heleen Peeters

Heleen Peeters verdiepte zich in de paarden(vlees)cultuur wereldwijd. Ze bezocht paardenkwekers, paardenkeuringen en maneges.

Mens en paard delen een lange geschiedenis. Vanaf de Industriële Revolutie werd het paard steeds meer een gezelschapsdier en steeds minder een lastdier. Sinds lang eten mensen ook paardenvlees. Dat is minder bekend en ook wat omstreden. Precies daarover gaat Horse, het fotografieproject van Heleen Peeters.

Zij verdiepte zich in de paarden(vlees)cultuur wereldwijd. Ze bezocht paardenkwekers, paardenkeuringen en maneges. Ze ging kijken in slachthuizen, verwerkingsfabrieken en bij slagers. Een drijfveer is haar eigen familiegeschiedenis, want haar familie baat nabij ­Antwerpen een handel in paardenvlees uit. De foto’s van Heleen Peeters roepen vragen op: Wat bepaalt de status van het paard? Hoe komt het dat tradities veranderen? En wat als dat ook met andere dieren zou gebeuren?
De expo is een selectie van foto’s uit haar gelijknamige boek en maakt onderdeel uit van Antwerpen à la carte.

Tot en met 1 maart 2022
MAS
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
www.mas.be

Heleen Peeters
© Heleen Peeters
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in