Luc Delahaye
Luc Delahaye – Le Champ, 2019. Courtesy of the artist & Galerie Nathalie Obadia, Paris/Brussels

Luc Delahaye gebruikt een combinatie van fotografische tableaus op groot formaat en documentaireseries om een Senegalees dorp te verbeelden.

Luc Delahaye (1962) staat bekend om zijn grootschalige kleurenfoto’s. Daarin verbeeldt hij conflicten, internationale gebeurtenissen en ­sociale ­thema’s. Kenmerkend voor zijn oeuvre is een afstandelijke documentairebenadering. Die contrasteert met de dramatische intensiteit en verhalende structuur van zijn foto’s. Zijn werk is ­visueel coherent, maar toont ook formele spanningen en esthetische en politieke statements. Zijn beelden zijn document-­monumenten. Ze roepen op om te reflecteren op de relatie tussen kunst, geschiedenis en informatie.

De Franse fotograaf maakt in zijn nieuwe werk Le Village gebruik van een combinatie van fotografische tableaus op groot formaat en documentaireseries om het leven in een Senegalees dorp te verbeelden. Daarbij richt hij zich op alledaagse helden, dorpstaferelen en plaatselijke mythologieën. In de foto’s zijn tegengestelde krachten aan het werk: de aanwezigheid van een reële werkelijkheid bestaat naast de kilte en afstand van de blik van de fotograaf. De helderheid van zijn documentairestijl contrasteert met de ­dramatiek die inherent is aan het onderwerp en het spectaculaire formaat van het tableau, maar ­versterkt deze ook.

Tot en met 13 maart 2022
Huis Marseille
Keizersgracht 401
1016 EK Amsterdam
www.huismarseille.nl

Luc Delahaye
Luc Delahaye – Le village, le champ, 2019–2020. Collection Florence et Damien Bachelot, France
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in