Masculinities
Untitled 22 from the series Christopher Street, 1976 Courtesy the artist and Hales Gallery. © Sunil Gupta. All Rights Reserved, DACS 2019

Masculinities is een groepstentoonstelling over man­ne­lijkheid met werk van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars.

Masculinities is een ambitieuze groepstentoonstelling over man­ne­lijkheid. Aan de hand van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag laat de tentoonstelling zien hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. Er is werk te zien van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers, onder wie Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Peter Hujar, Isaac Julien, Rotimi Fani-Kayode, Robert Mapplethorpe, Catherine Opie en Wolfgang Tillmans.

De expositie stelt maatschappelijke verwachtingen en gender­normen ter discussie en verwerpt het concept van ‘de ideale man’. Ze pleit voor het idee van meerdere vormen van mannelijkheid. Juist nu termen als ‘toxische’ en ‘kwetsbare’ mannelijkheid steeds vaker in de media komen, onderzoekt deze tentoonstelling het mannelijke in al zijn complexiteit. Zo komen in Masculinities onderwerpen aan bod als queer-identiteit, macht en patriarchaat, hypermannelijke stereotypes, het zwarte lichaam, vaderschap, de vrouwelijke blik op mannen et cetera. De tentoonstelling is samengesteld door the Barbican in Londen en onderzoekt het thema vanuit zes invalshoeken.


Tot en met 13 maart 2022
FOMU
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
www.fomu.be

Masculinities
2008-13-10_050488L 0004Untitled, c. 1985 © Rotimi Fani-Kayode, Courtesy of Autograph, London

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in