Martin Schoeller
Berthe Badehi © Martin Schoeller

Martin Schoeller maakte extreme close-upportretten van overlevenden van de Holocaust, die frontaal en hyperrealistisch zijn.

Martin Schoeller geniet internationale bekendheid om zijn iconische, extreme close-upportretten van celebrities en minder bekende mensen. In dezelfde stijl heeft de fotograaf overlevenden van de Holocaust geportretteerd; frontaal en hyperrealistisch.

De vijfenzeventig unieke levensverhalen vormen een mozaïek van persoonlijke herinneringen. Zij belichamen de meest tragische gebeurtenissen in de moderne menselijke geschiedenis. De overlevenden ‘kozen voor het leven’ en zijn een bewijs van de waarden van universele moraliteit en een sterk geloof in de menselijke geest. De aangrijpende herinneringen zijn voor altijd in hun lichaam en ziel geschroeid, maar de portretten onthullen tegelijkertijd ook hun hoop op een betere wereld en een nieuwe toekomst.

Tot en met 31 januari 2021
Fotomuseum aan het Vrijthof
Vrijthof 18 – 6211 LD Maastricht
www.fotomuseumaanhetvrijthof.nl

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in