Bernard Plossu
Bernard Plossu. Bruxelles, 2001 © Bernard Plossu

De beelden van Bernard Plossu bezitten een cinematografische dimensie en steeds speelt het licht een cruciale rol.

Bernard Plossu is in 1945 in Vietnam geboren. Op dertienjarige leeftijd begint hij te fotograferen in de Sahara. Vanaf zijn twintigste reist hij de wereld rond om een rijk fotografisch oeuvre op te bouwen. Inmiddels wordt Plossu gerekend tot de belangrijkste en invloedrijkste fotografen ter wereld. Sinds 1980 reist hij ook in België, waarbij hij en passant en onopvallend zwart-witfoto’s maakt van steden als Antwerpen, Gent en Charleroi, maar ook aan de kust en op het platteland.

Zijn beelden bezitten een cinematografische dimensie en steeds speelt het licht een cruciale rol. Veel van de zwart-witfoto’s zijn geprint volgens het Fresson-procedé, een pigmentdruk in vier kleuren waaraan Plossu gehecht is en dat kleur brengt in le plat pays.

Tot en met 16 januari 2022
Musée de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11 – 6032 Charleroi
www.museephoto.be

Bernard Plossu
Bernard Plossu. Ostende, 2004 © Bernard Plossu
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in