Benny De Grove

Confessioni werd een jaartje uitgesteld vanwege corona, maar dit jaar is het alsnog raak voor Gentenaar Benny De Grove.

Eigenlijk zou Benny De Grove zijn serie Confessioni vorig jaar al exposeren in de Sint-Niklaaskerk van zijn woonplaats, in aansluiting op het Jaar van Van Eyck. Maar zoals bij veel andere fotografen gooide de coronacrisis roet in het eten. Dit jaar is het alsnog raak voor Gentenaar.

De beelden van de tentoonstelling vormen een zoektocht naar de spiritualiteit van het absolute begin, naar een symboliek die bij ons allen aanwezig is. Die was er wellicht al voor de geboorte, nog voordat er sprake was van enige culturele invloed. Wie zijn we werkelijk, wat tonen we en wat verbergen we?

Een aantal werken is vergezeld van een tekst of citaat. Die vormden de inspiratie voor dat werk en drukken de filosofie van De Grove over zijn werk beter uit dan hij dat zelf kan. Maar het is zeker niet zijn bedoeling dat de toeschouwer zich laat leiden door de woorden. “Hij of zij moet zelf denken, reflecteren, en in dialoog gaan met het kunstwerk. In gedachten mag de kijker bekennen
wat het allemaal bij hem losmaakt. Als een soort intieme biecht”, vertelde hij in Shoot 79 over Confessioni.

Tot en met 27 oktober
Sint-Niklaaskerk
Cataloniëstraat – 9000 Gent
www.bennydegrove.com

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in