Internationale Fotobiënnale Oostende
© Vincent Lagrange

De curatoren van Internationale Fotobiënnale Oostende haalden voor het thema (on)rust inspiratie uit het werk van bekende Oostendse koppen.

De stad Oostende pakt uit met hedendaags en conceptueel fotografisch werk op diverse binnen- en buitenlocaties. De curatoren haalden voor het thema (on)rust inspiratie uit het werk van bekende Oostendse koppen, James Ensor & Léon Spilliaert.

De klepper is de geprezen Belgische kunstfotograaf Marc Lagrange, van wie in het Fort Napoleon nog nooit eerder vertoond werk te zien is. In Mu.ZEE stelt de in Oostende geboren Julie Scheurweghs nieuw werk tentoon. Haar reeks Birth of a Mother gaat over moeder worden. Ook werk van Vincent Lagrange, de zoon van Marc Lagrange, wordt geëxposeerd. In deze eerste editie van dit evenement kun je kennis maken met in totaal 29 internationale artiesten en talent van eigen bodem, waaronder Ruud van Empel, Charlotte Mano, Aisha Zeijpveld en Filip Dujardin.

Voor de exposities in Fort Napoleon en Mu.ZEE kun je tickets reserveren op de website van Visit Oostende. Deze locaties zijn verbonden door een parcours met een waaier aan exposities, dat gratis te bezoeken is en ook langs zes galeries loopt.

4 september tot en met 24 oktober
Diverse locaties – 8400 Oostende
www.visitoostende.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in