re-collect
Zonder titel, 2017, uit de reeks 'Agata' © Bieke Depoorter / Collectie FOMU

De tentoonstelling re-collect neemt je mee op een associatieve wandeling doorheen een decennium aan collectie-aanwinsten van het FOMU.

Vincent Delbrouck, Bieke Depoorter, Boris Mikhailov, Max ­Pinckers, Annemie Augustijns, David Claerbout, Jacques de ­Lalaing, Kimbei Kusakabe, Zanele Muholi, Dirk Braeckman … het zijn maar enkele van de fotografen waar het FOMU de afgelopen tien jaar werk van heeft verworven voor haar collectie.

Deze tentoonstelling neemt je mee op een associatieve wandeling doorheen een decennium aan collectie-aanwinsten. Daarbij heeft het museum gekozen voor een niet-chronologische opstelling, waardoor nieuwe verbanden tussen de werken ontstaan. Drie kernpunten lopen er als rode draden doorheen: een focus op Belgische fotografie, op internationaal maatschappelijk relevante fotografie en een duidelijke samenhang met de tentoonstellingen van het museum. Tegelijkertijd biedt de expo een blik op verleden, heden en toekomst van de collectie.

Tot en met 7 november
FOMU
Waalsekaai 47 – 2000 Antwerpen
www.fomu.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in