AntwerpPhoto
April Fool © Erwin Olaf

In AntwerpPhoto nemen (inter)nationale fotografen de bezoekers mee naar andere werelden. Op deze tweede editie staan zes kunstenaars centraal.

Dit internationale festival toont wat er leeft binnen de wereld van de fotografie. Belgische en buitenlandse fotografen nemen bezoekers mee naar andere werelden. Op deze tweede editie staan zes kunstenaars centraal, fotografen met naam en faam én underdogs en jonge talenten.

Enkele blikvangers vallen dit jaar op: de Belgische persfotograaf Jimmy Kets maakt zijn eigen overzichtstentoonstelling met ijzersterke fotojournalistiek en nooit eerder getoonde topstukken. Kaat Celis cureert Iconobelge III rond portretten van Belgische fotografen, bekend en opkomend talent. In meerdere tentoonstellingen zie je werk dat gemaakt werd tijdens de coronacrisis, en erdoor geïnspireerd werd. Zo is er de expo Congo in Conversation van Finbarr O’Reill en toont Erwin Olaf met April Fool 2020 hoe hij gegrepen werd door de eerste lockdown in april vorig jaar. De nieuwste lichting fotografen van Sint-Lucas hebben in Antwerpen hun eigen photowall.

Steve McCurry, bekend van de indringende foto van een Afghaans meisje, exposeert bij de buren van de Waagnatie. Een ticket voor de tentoonstellingen geeft korting voor de Steve McCurry-expo en omgekeerd.

Tot 26 september
Loodswezengebouw
Tavernierkaai 3 – 2000 Antwerpen
www.antwerpphoto.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in