Bekijk de winnende beelden van Creative Photo Awards 2021

0

De Creative Photo Awards 2021 zijn onderdeel van het Awards Festival dat van 23 oktober tot 5 december in het Italiaanse Siena plaatsvindt. Vorige week presenteerden we hier al het winnende beeld van de Belgische fotograaf Eddy Verloes. Deze keer tonen we een selectie van de overige winnaars van de fotowedstrijd.

De hoofdprijs Photographer of the Year ging in deze tweede editie naar The Lake van de Iraanse fotograaf Masoud Mirzaei. Hij maakte de foto bij Lake Urmia, dat is gelegen tussen de provincies Oost-Azerbeidzjan en West-Azerbeidzjan. Dit is het grootste meer in het Midden-Oosten en het zesde grootste zoutwatermeer op aarde. Het De jury selecteerde de foto uit de tienduizenden beelden die dit jaar door fotografen uit 137 landen waren ingezonden.

Mirzaei is een Iraanse fotograaf gevestigd in Mashhad, de op een na grootste stad van het land. De fotograaf heeft een achtergrond in informatica, maar vond zijn echte passie in de beeldende kunst. Zijn talent komt naar voren bij zijn fine art fotografie, straatfotografie en filmische beelden. Volgens de kunstenaar maakt hij zijn beelden door een combinatie van zelfonderzoek en creatieve passie.

In de categorie Portret ging de eerste prijs naar de Australier Steve Wise. Wise werkt niet alleen als fine art fotograaf, hij is als medisch fotograaf ook verbonden aan het Royal Perth Hospital. Zijn winnend en confronterend portretbeeld van Robbie toont de jongeman die op vierjarige leeftijd bij een ongeluk in zijn slaapkamer verbrand raakte. Het resulteerde in brandwonden op 95 procent van zijn lichaam. Bovendien verloor het onderwerp zijn vingers bij de brand. “Al heeft Robbie een zwaar leven gehad, hij blijft hard werken en een zo normaal mogelijk volwassen leven leiden”, aldus de fotograaf.

De eerste plaats in de categorie Experimenteel is voor de Italiaan Giulio Fabbri. Zijn beeld Hotel Paradise vertegenwoordigt de positieve kant van de geest van aanpassingsvermogen van de mensheid. De mensen erin leiden een ogenschijnlijk normaal en vredig leven, ondanks dat hun leefomgeving een verontrustend ogende stedelijke agglomeratie is. Fabbri maakte voor zijn werk veel foto’s. Daaruit knipte hij verschillende scènes die hij vervolgens in één digitale collage combineerde.

Met Car won Andre Boto de eerste plek in de categorie Product. Volgens Boto is zijn winnende foto het resultaat van een zoektocht naar de perfecte achtergrond die de auto en het licht dat erop valt, benadrukt. Als freelancer is hij werkzaam in verschillende takken van fotografie, waaronder architectuur, commercieel, portret en interieur. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in kunst en design en besteed veel tijd aan tekenen. Voor mij is het echt een uitdaging om onze eigen werelden te creëren op basis van optische illusies”, vertelt hij over zijn benadering van fotografie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Boto is gefascineerd door het surrealisme en een liefhebber van M.C. Escher, René Magritte en Salvador Dalí is. De Portugees streeft ernaar om gedifferentieerd en kwalitatief hoogstaand werk te produceren, met bijzonder oog voor detail.

Overige winnaars Creative Photo Awards 2021

In de gallery hieronder kan je de overige beelden bewonderen, die dit jaar in de prijzen vielen bij de Creative Photo Awards.

Bij het eerder genoemde fotofestival zijn niet alleen de Creative Photo Awards te bewonderen. Tijdens het Siena Awards Festival worden ook de winnende beelden van twee andere competities, de Drone Photo Awards en de Siena International Awards, tentoongesteld. Op de website festival.sienawards.com/en vind je alle relevante informatie voor een bezoek aan het gerenommeerde festival.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in