Kijk naar mijn verhaal
Elise Corten, Red lipstick, Warmer than the Sun, 2018-2021 © Elise Corten

Kijk naar mijn verhaal is een collectieve tentoonstelling van tien fotografen die een opleiding in België gemeenschappelijk hebben.

Kijk naar mijn verhaal is een collectieve tentoonstelling van tien fotografen die een opleiding in België gemeenschappelijk hebben.
De expositie zet kunstenares-fotografe Véronique Ellena in de schijnwerpers, die haar debuut in België maakt. Na haar studies Schone Kunsten in Nancy en Dijon zette zij haar opleiding onder leiding van Gilbert Fastenaekens voort in de fotostudio van de
Brusselse school La Cambre. “Eerst als student en vervolgens als jonge kunstenaar heb ik in België belangrijke ontmoetingen gehad die tot op vandaag nog steeds standhouden”. Met Vivre sa vie creëerde de kunstenaar voor deze tentoonstelling een retrospectieve en introspectieve reis door tien series.

Naast het werk van Ellena is in de expositie dat van negen andere ‘made in Belgium’-kunstenaars te zien: Vincen Beeckman, Téo Becher & Solal Israel, Elise Corten, Anne De Gelas, France Dubois, Antoine Grenez, Katherine Longly en Hanne Van Assche. De gezamenlijke tentoonstelling nodigt de bezoeker uit om de menselijke en intieme visuele verhalen van de kunstenaars te beleven. Aan de hand van hun fotografische relazen vertellen zij hun (auto)biografische verhalen.

Tot en met 17 juli
Hangar
18 Place du Châtelain – 1050 Brussels
www.hangar.art

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in