Issei Suda
Issei Suda, Fushi Kaden, 1971-1977 © Suda Issei Works, courtesy of Zen Foto Gallery

Issei Suda is in de Japanse fotowereld is een beroemde naam; deze overzichtstentoonstelling laat België met hem kennismaken.

In de Japanse fotowereld is de in 2019 overleden Issei Suda een beroemde naam, maar in Europa is zijn werk relatief onbekend. Met deze eerste grote overzichtstentoonstelling buiten Japan wil het FOMU daar verandering in brengen. In bijna zestig jaar tijd bouwt Suda een eigenzinnig oeuvre op met vaak surrealistische beelden. Hij ontwikkelt een heel eigen en consistente beeldtaal, die wordt gekenmerkt door het vierkante formaat en de contrastrijke zwart-wit afdrukken. Door zijn lens krijgt de alledaagse werkelijkheid een betoverende glans.

Suda begint zijn carrière in de turbulente jaren zestig als stage photographer bij het experimentele theatergezelschap Tenjo Sajiki. Hij kent zijn grote doorbraak in 1978 bij de publicatie van zijn eerste fotoboek, Fushi Kaden. Zijn hele carrière lang fotografeert hij bijna uitsluitend in Japan, van de traditionele festivals op het platteland tot het leven in de drukke straten van Tokio. Voor Suda zelf zijn al zijn foto’s favorieten. Samen vormen ze een fotoalbum waarin hij zichzelf en zijn tijd weerspiegelt ziet.

Tot en met 3 oktober
FOMU
Waalsekaai 47 – 2000 Antwerpen
www.fomu.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in