Ondersporen
Lotte Hermans, When a t-rex and a ghost go for a walk, 2020 © Lotte Hermans


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De maatschappelijke, historische en technologische context waarin de fotograaf functioneert verandert steeds sneller. Dit zorgt voor het continue verbreden en herdenken van het fotografische beeld. Ondersporen onderzoekt en inventariseert dit gegeven niet alleen, de expositie viert het ook.

Voor meer dan 200 studenten van LUCA School of Arts staat fotografie centraal in hun opleiding. Ze zoeken een eigen antwoord op de vragen die door de maatschappij worden gesteld aan de steeds sneller wijzigende wereld van de fotografie. Uit de rijkdom aan antwoorden selecteerde curator Emmanuel d’Autreppe voor deze tentoonstelling 56 fotografen. Ze studeerden, studeren of doceren allen aan de vier LUCA-campussen voor fotografie (in Genk, Gent en twee in Brussel). De curator gebruikte voor zijn selectie het onderliggende thema van het veranderende karakter van de fotografie. Voor LUCA is dit de eerste keer dat haar fotografie-opleidingen in eenzelfde project naar buiten treden.

Tot en met 6 juni
Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5 – 3500 Hasselt
www.ccha.beWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in