Hendrik Braet
© Hendrik Braet


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


De allure van de Belgische kust laat op het eerste zicht niet vermoeden dat het een kuststrook van amper 65 kilometer is. De veertien kustgemeenten zijn praktisch ononderbroken verbonden met een promenade, de dijk genaamd. Op deze dijk tref je een weerspiegeling van de Belgische bevolking aan. Eenieder bakent zijn stukje kust op zijn eigen manier af: de daguitstappen van de frigobox­toerist, de hardwerkende Vlaming die na zijn pensioen een appartementje heeft kunnen kopen, de fils de papa die in Knokke het mooi weer maken, enzovoorts.

De ongetemde en ongeremde zee wordt in België bruut onderbroken door een ongebreidelde bouwwoede. De zee kunnen we niet in stukjes delen, maar vanaf dat de zee land wordt, komen we in hokjes terecht. Ook het strand moet eraan geloven. Hebben we geen appartement, dan huren we wel een strandcabine. In sommige kustgemeenten val je van de ene exotische strandbar over de andere. Kortom, het is moeilijk om rust en poëzie te vinden aan onze Belgische kust.

Toch genoot Hendrik Braet ervan om de Belg aan zijn kust in al zijn gedaantes in beeld te brengen. Deze documentairefotograaf focust zijn werk op zijn eigen cultuur en heeft als drijfveer: ‘Het gebeurt allemaal dichtbij jou!’

Tot en met 4 juli
Nieuwe Gaanderijen
Koning Boudewijnpromenade (Zeedijk) – 8400 Oostende
www.oostende.beWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in