Debi Cornwall
Debi Cornwall, Prayer Rug with Arrow to Mecca, Camp Echo, 2015 © Debi Cornwall


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Op de oranje pakken na weet bijna niemand wat er zich werkelijk afspeelt achter de muren van Guantanamo. De Amerikaanse militaire basis op Cuba is berucht als plek van folteringen en detentie. Gedurende drie verblijven tussen maart 2014 en januari 2015 kreeg de New Yorkse fotografe Debi Cornwall toestemming om zich binnen de muren van Guantanamo te begeven en er onder strikte voorwaarden een fotoreportage te maken. Zo mocht ze niets van de bewakingssystemen en geen gezichten van soldaten fotograferen. Ook moest ze elke dag de opnames op haar SD-kaart laten controleren. Met de goedgekeurde foto’s maakte Cornwall een drietal geëngageerde reeksen, met foto’s van Gitmo die weinigen voor mogelijk hielden.

Na een carrière van twaalf jaar als advocaat gespecialiseerd in burgerrechten keerde Cornwall in 2014 terug naar de visuele expressie. Haar werk combineert zwarte humor met structurele kritiek, en onderzoekt door de Amerikaanse staat gecreëerde feiten met behulp van foto, video, getuigenissen en archiefonderzoek.

Tot en met 16 mei
Musée de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11 – 6032 Charleroi
www.museephoto.be

Debi Cornwall
Debi Cornwall, Smoke Break, Camp America, 2014 © Debi CornwallWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in