Bruno Oliveira
Bruno Oliveira, uit de serie Back to Neverland © Bruno Oliveira

Bruno Oliveira plant niet wat hij doet. Voor de expositie Back to Neverland heeft hij gekozen voor afdrukken op posterformaat.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Voor de meest recente editie van de Galerie du Soir is de keuze ­gevallen op Bruno Oliveira. Hij is onlangs afgestudeerd aan La Cambre met een master fotografie, en fotografeert zijn meeste beelden zoals hij ze tegenkomt. De elementen wekken soms de indruk van een mise-en-scène, maar zijn meestal toeval – een onhandigheid die het beeld interessant maakt. “Maar ik plan niet wat ik doe”, aldus Bruno Oliveira. Voor Back to Neverland heeft hij gekozen voor afdrukken op posterformaat, in de stijl van een tienerkamer. “Om het verschil in generatie nog een beetje extra te benadrukken.”

De Galerie du Soir is onderdeel van het partnership van Le Soir en het Musée de la Photographie. Gelijktijdig met elke nieuwe grote tentoonstelling presenteert de Galerie du Soir een jonge, nog te ontdekken artiest. Het is een wissel op de toekomst, telkens onderverdeeld in vier luiken: een tentoonstelling in het museum, een portfolio in het magazine Photographie Ouverte, een presentatie van de fotograaf in Le Soir en een selectie van het werk op de site www.lesoir.be.

Tot en met 16 mei
Musée de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11 – 6032 Charleroi
www.museephoto.be

Bruno Oliveira
Bruno Oliveira, uit de serie Back to Neverland © Bruno Oliveira


Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in