Track & Trace
© Bieke Depoorter - Magnum Photos

Track & Trace is een nieuw festival dat zes weken lang de Kortrijkse binnenstad inpalmt met hedendaagse fotografie.

Track & Trace is een nieuw festival dat zes weken lang de Kortrijkse binnenstad inpalmt met hedendaagse fotografie. Het strekt zich over verschillende binnen- en buitenlocaties en is gratis te beleven. Het fotofestival neemt de bezoeker mee op sleeptouw langs verrassende beeldverhalen van bekende en onbekende, lokale en internationale fotografen. Naast kleppers als Katrien De Blauwer en Bieke Depoorter stralen er ook de talenten van enkele sterke lokale fotoclubs.

Het festival spitst zich toe op de recente evoluties binnen de fotografie: hoe beïnvloeden de technologische ontwikkelingen de kunstvorm? De professionele camera is vervangen door een smartphone, het familiealbum door een album op sociale media en persfotografen door toevallige voorbijgangers. Dagelijks worden miljoenen beelden online gedeeld. De naam Track & Trace verwijst naar het systeem dat in de logistieke sector werd ontworpen. We kennen het allemaal wanneer we een pakje online kopen en volgen tot het bij ons thuis is geleverd. Volgen en gevolgd worden is het nieuwe normaal. We laten een spoor na, bewust of onbewust.

13 maart tot en met 25 april
Infopunt – Toerisme Kortrijk
Begijnhofpark z/n – 8500 Kortrijk
www.trackandtracekortrijk.be

© Sebastian Stevenier Live Free

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in