Joel-Peter Witkin
Joel-Peter Witkin, Anna Akhmatova, Paris, 1998 © JP Witkin, baudoin lebon

Deze tentoonstelling toont een selectie van een honderdtal foto’s uit Joel-Peter Witkins werk rond zijn geliefkoosde thema’s.

Joel-Peter Witkin is berucht om zijn provocerende en controversiële foto’s die het morbide, het erotische en het religieuze op de voorgrond plaatsen. Al als master in de kunstgeschiedenis aan de universiteit van Albuquerque, waar hij eveneens fotografie studeerde, getuigde hij in zijn werk van een gedegen kennis van de klassieke schilder- en beeldhouwkunst, fotografie én mythologie.

Fascinatie, weerzin, medeleven en voyeurisme zijn veel gehoorde reacties op de foto’s van Joel-Peter Witkin. Het lijken beelden van een monsterlijke parade die een wereld van lijden, verminkingen, onttakelingsprocessen en in stukken gesneden lijken belichten. Kreupelen, hermafrodieten en transseksuelen geven een nieuwe interpretatie aan mythologische of Bijbelse figuren. Of ze worden verheerlijkt als het vakmanschap van een edelsmid. En dat allemaal zonder enige vorm van digitale manipulatie.

Deze tentoonstelling toont een selectie van een honderdtal foto’s en enkele tekeningen uit Witkins werk. Ze is samengesteld rond zijn geliefkoosde thema’s (de dood, de religie, de mythe en de allegorie) en laat het technisch en atypisch meesterschap van deze fotograaf zien.

Tot en met 16 mei
Musée de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11 – 6032 Charleroi
www.museephoto.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in