PhotoBrussels Festival
Julia Fullerton-Batten, Penelope uit de serie Looking out from Within, 2020 © Julia Fullerton-Batten

PhotoBrussels Festival omvat onder meer een expositie in Hangar, animaties, lezingen en een traject doorheen de stad.

PhotoBrussels Festival 05 zet het jaar 2020 in de kijker. Ruim vierhonderd kunstenaars in lockdown in Europa reageerden op de ‘Call for European Photographers’ die tijdens de lockdown werd gelanceerd. Het festival toont in Hangar zevenentwintig hieruit geselecteerde projecten. Zo ontstaat een fotografische missie die de herinnering aan de lockdown levende houdt via een meeslepende scenografie.

Door middel van de verschillende fotografische en/of videografische gevoeligheden onthult Hangar de kiem van menselijke veerkracht. Elke kunstenaar presenteert zijn visie op ‘the world within’ met als doel het universum ontstaan door de quarantaine te doen vergeten. Creativiteit, humor, empathie, reflectie, liefde, inspiratie uit de natuur zijn allemaal principes die een snel herstel en een betere ‘hierna’ beloven.

PhotoBrussels Festival omvat ook een traject doorheen de stad (Festival Tour), animaties en lezingen. Het vindt dus plaats op verschillende locaties in de hoofdstad. Plaatsen zoals Bozar, Contretype, Geopolis en L’Enfant Sauvage maken deel uit van de route.


Tot en met 27 maart
Hanger
Kasteleinsplein 18 – 1050 Brussel
www.hangar.art

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in