Colin Delfosse
Pape Noir, Ndaku Ya la Vie est Belle © Colin Delfosse


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


In zijn samenwerking met Ndaku ya La vie Est Belle en Farata – twee performancecollectieven uit Kinshasa – heeft fotograaf Colin Delfosse ervoor gekozen om een moment vast te leggen. Een vluchtig moment dat wordt bepaald door de blik van de performers in de lens: Eddy Ekete, Precy Numbi, Pape Noir, Falonne Mambu, Nada Tshibwabwa en Junior Lohaka. Hun realiteit zet aan tot bewustwording en roept vragen op over de maatschappij waarin we willen leven. Hoe vluchtig ze ook zijn, deze momenten nestelen zich in ons bewustzijn.

De rechtopstaande houding en fysieke aanwezigheid van de performers worden sculpturaal en monumentaal. Misschien vinden we hier antwoorden op sommige vraagstukken waar een stad als Brussel mee geconfronteerd wordt. Een stad die nog steeds onzeker is over hoe te kijken naar die geesten uit het verleden, verheven tot de rang van helden. Misschien kunnen ze een nieuwe interpretatie zijn van de samenleving en uitwisseling in onze tijd. Wat als deze vluchtige beelden sterker zijn dan al die stenen sokkels?

Tot en met 8 april
BOZAR
Ravensteinstraat 23 – 1000 Brussel
www.bozar.beWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in