Peter Waterschoot
Peter Waterschoot uit de serie Sunset memory © Peter Waterschoot

Sunset Memory van Peter Waterschoot zou het verhaal kunnen zijn van een vreemde nacht in de afgesloten ruimtes van een gedimd verlichte stad.

Peter Waterschoot werd in 1969 geboren in Gent en studeerde er in 2009 fotografie aan het KASK. In deze tentoonstelling nodigt hij ons uit op een bewegingsloze reis.

De expo zou het verhaal kunnen zijn van een vreemde nacht die zich afspeelt in afgesloten ruimtes van een gedimd verlichte stad. De fotograaf verbleef telkens drie of vier opeenvolgende dagen in steden als Oostende, Brussel, Venetië en Osaka. Daar fotografeerde hij als een kluizenaar in kamers, gangen en lege dancings de tekens van de tijd en de afwezigheid. Hier en daar zien we verlaten bedden en zetels, verbleekt behang, achtergelaten glazen en wekkers die gestopt zijn. Peter Waterschoot onthult ons niet enkel het hypothetische verhaal van mysterieuze verwachtingen in die gesloten plaatsen. Hij is eveneens het indiscrete oog van de verlaten straten in de steden, die enkel zijn bezield door een zwakke verlichting.

De tentoonstelling toont foto’s uit zijn vorige reeks At the Skin of Time en zijn meest recente reeks Sunset Memory. Waterschoot maakte de beelden tussen 2012 en 2020. De foto’s worden gekenmerkt door opvallende tinten als bloedrood, blauw en geel. Ze accentueren het nostalgische en melancholische karakter van een afwezige aanwezigheid. Ze verraden gevoelens van onrust en spanning.

Tot en met 16 mei
Musée de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11 –
6032 Charleroi
www.museephoto.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in