Martine Franck
De twaalfjarige Tulku Khentrul Lodro Rabsel met zijn Lhagyel-leraar in het Shechen-klooster, Bodnath, Nepal, 1966 © Martine Franck / Magnum Photos

Deze grote overzichtstentoonstelling in Fomu brengt het werk van Martine Franck naar haar geboortestad Antwerpen.

Deze grote overzichtstentoonstelling brengt het werk van Martine Franck (1938-2012) naar haar geboortestad. De fotografe was net voor haar dood nauw betrokken bij de uitwerking ervan, die gemaakt werd door de Fondation Henri Cartier-Bresson (Parijs) en het Musée de l’Elysée (Lausanne).

Martine Franck werd geboren in Antwerpen en ontdekte haar passie voor fotografie tijdens een lange reis door het Oosten in 1963. Thuisgekomen in Parijs vestigde ze zich als zelfstandig fotograaf en maakte portretten en reportages voor grote Amerikaanse magazines zoals Life, The New York Times en Vogue. Uit haar foto’s spreekt een levensvreugde en een diep sociaal engagement.

Franck was van nature een vrije geest. Ze gebruikte de camera als een middel om zichzelf te positioneren in de maatschappij. Vanuit een diep sociaal engagement voerde ze een strijd voor vrouwen, ouderen, vluchtelingen en bedreigde gemeenschappen wereldwijd. Telkens nam ze haar tijd om respectvolle relaties uit te bouwen met de mensen die ze portretteert. Zo creëerde ze een unieke fotografische taal, met sterke composities en observaties in zwart-wit.

Tot en met 18 april
FOMU
Waalsekaai 47 – 2000 Antwerpen
www.fomu.be

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in