Simon Annand
Glenn Close © Simon Annand

Simon Annand geeft een uniek kijkje in de wereld van het toptoneel, waarin bekende en onbekende acteurs zich klaarmaken voor hun optredens.

In Time to Act neem je samen met de Britse fotograaf Simon Annand een kijkje achter de schermen van de Londense theaterwereld. Letterlijk, want hij heeft toestemming om achter de coulissen van de West End theaters in de Britse hoofdstad de acteurs te fotograferen. Die bereiden zich in de kleedkamers voor op hun optreden.

Cate Blanchett, Ethel Barrymore Theatre, The Present, 2017 © Simon Annand

Annand begeeft zich al 35 jaar in de theaterwereld. Met zijn portretten onthult hij een intieme wereld waarin bekende en minder bekende acteurs zich klaarmaken om het podium op te gaan. De spanning die dat met zich meebrengt, in de laatste minuten voor ze het podium betreden, legt Simon op onnavolgbare wijze vast. Als een stille getuige.

Acteurs vertrouwen Simon Annand

Omdat ze de fotograaf vertrouwen, geven wereldberoemde acteurs als Cate Blanchett, Orlando Bloom, Anthony Hopkins, Jake Gyllenhaal en Judi Dench zich volledig bloot. Op de foto’s van de Brit tonen ze, ondanks alle ervaring, hun kwetsbaarheid. Want hoeveel ervaring ze ook hebben, het blijft spannend om voor een live publiek de bühne op te moeten gaan.

Advertentie
Stephen Fry, Apollo Theatre, Twelfth Night 2012 © Simon Annand

Annands fotoboek heeft een inleiding die is geschreven door topacteur Cate Blanchett. Het bevat een selectie uit Simon Annands meest opmerkelijke en unieke portretten. Time to Act staat vol met intieme beelden, waarvan je er hier alvast een aantal kan bekijken.

Time to Act is verkrijgbaar met een hardback afwerking en telt 256 pagina’s van 30 x 25 centimeter. Het kost 39,99 euro en is verkrijgbaar in de betere boekhandel en op de website van uitgeverij Terra.

Gillian Anderson, Young Vic, A Streetcare Named Desire, 2016 © Simon Annand
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in