Irish Summers
© Harry Gruyaert

Irish Summers is duidelijk een portret van een land in een bepaalde tijd. Harry Gruyaert doorkruiste hiervoor Ierland in zijn VW-busje.

Deze tentoonstelling brengt een selectie van beelden van de kunstenaar gemaakt op reizen naar Ierland in de periode 1983-1984. Hoewel sommige van deze foto’s zijn opgenomen in een aantal eerdere projecten en boeken van Gruyaert, is dit de eerste keer dat ze als serie worden gepresenteerd.

Voor Gruyaert, die volgend jaar 80 wordt, is reizen altijd een manier van leven geweest. Waar hij ook gaat, hij vertelt iets over het land en de tijd door te fotograferen met een specifiek kleurenpalet en licht, en zonder een vooraf bepaalde agenda.

Dit ook geldt ook voor Gruyaerts beelden van Ierland, dat hij in doorkruiste in zijn Volkswagen-busje. Irish Summers is duidelijk een portret van een land in een bepaalde tijd.

Deze serie Irish Summers is grotendeels bepaald door een uiteindelijk tijdloos element, die van het (veranderende) licht. Het vaak fragiele licht op de beelden, deed de kunstenaar misschien denken aan zijn vaderland België.

Tot en met 24 oktober
GALLERY FIFTY ONE
Zirkstraat 20 – 2000 ANTWERPEN
www.gallery51.com

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in